به طور کلی هدف احداث اینترنت ابتدا تبادل اطلاعات میان چند کامپیوتر بود ولی کم کم این پدیده جالب مورد پسند همگان قرار گرفت و در سطح جهان پیچید و عده ای در ضمینه های مختلف شروع به انتشار و اشتراک گذاشتن اطلاعات خود کردند تا دیگران نیز در سراسر دنیا استفاده کنند . با اختراع وبلاگ دیگر این کار برای همگان آسان شد و عده بسیاری به رقابت با یکدیگر پرداختند تا مخاطبان بیشتری جذب کنند.
ار آنجا که تقریبا بهترین و آسانترین راه برای کشف اطلاعات مورد نظر خود استفاده از موتور های جستجو از قبیل گوگل ، یاهو ، و ... است ، وبلاگنویسان نیز بهترین راه برای انتشار اطلاعات خود معرفی هر چه بهتر نزد این موتورهای جستجو دانستند و اکنون در شرایطی که میلیون ها سایت و وبلاگ در اینترنت بر سر تصاحب جایگاه بالاتر در بین نتایج جست و جوگرها رقابت و مبارزه می کنند ، کسب رتبه در موتورهای جست و جو کار سخت و دشواری است و کسانی در این میان توفیق به دست می آورند که بر نحوه عملکرد موتورهای جست و جو آگاه باشند و خود را با اصول مورد نظر جست و جو گرها سازگار کنند .
PAGE RANK چیست؟
معیار گوگل برای این ارزیابی یا «رنکینگ»، لینک ها، اسم ها و اعتبار شما نزد دیگر صفحات اینترنت می باشد و بر اساس نمره یا رنک(RANK) مخاطبانتان و تعداد آنان، اهمیت شما را مشخص می کند. این ارزیابی ثابت نمی باشد، در واقع گوگل هر چند ماه یک بار در اینترنت جستجو (SURF) می کند و رنک صفحات را کم و زیاد می کند.
RANK یک صفحه می تواند از 0 تا 10 باشد.
سایت ها و وبلاگ ها پیج رنک های مختلفی دارند. معتبرترین سایت‌های اینترنتی اعم از گوگل، یاهو، W3.ORG، نیویورک تایمز، MSN، بلاگر و چندین و چند سایت دولتی و غیر دولتی دیگر دارای نمره 9 یا 10 می باشند که دارنده بیشترین رنک پیج در اینترنت می باشند.
PAGE RANK چه کاربردی دارد؟
اینکه PAGE RANK به چه دردی می خورد !! ساده است ، رتبه بندی گوگل بر اساس آن صورت می‌گیرد.
سوال این است ، پس از یک درخواست کلمه کلیدی از گوگل ، آدرس وب سایت‌ها و صفحات دیگر چگونه نمایش داده می شود، جواب راهگشا است ، براساس PAGE RANK یا رتبه هر صفحه اینترنتی که شامل نتیجه جستجو می شود.
فرض کنید صفحهA دارای رنک2، صفحه B عدد 6 و C نمره 4 را داراست ، کلمه تهران در تمام صفحات بعنوان کلمه کلیدی لحاظ شده است
یک کاربر کلمه تهران را جستجو می کند در میان آدرس صفحات یافته شده صفحات A, B , C لحاظ می شود اما گوگل ابتدا B بعد صفحه C و در نهایت A را نمایش می دهد ، پس رنک گوگل در جستجو ها حرف اول را می‌زند.
آگاهی از PAGE RANK وبلاگ یا وب سایتمان
با این تفاسیر به اهمیت این سیستم گوگل پی برده اید. شاید بپرسید که چگونه می توان به نمره یا رنک وبلاگ یا وب سایت پی برد؟ برای این مهم چندین راه وجود دارد
به عنوان اولین راه می توان به سایت های مخصوصی که از جانب گوگل اداره می شوند مراجعه کرد. به عنوان مثال می توان به سایت http://www.mipagerank.com مراجعه کرد. با مراجعه به این سایت با وارد کردن اسم وبلاگ خود در کادر وسط صفحه از امتیاز آن در گوگل آگاه می شوید. به همین راحتی!
نرم افزارهای PAGERANK
راه دیگر نصب کردن نوار ابزار یا TOOLBAR گوگل می باشد، که برای دریافت این برنامه به سایت گوگل http://www.toolbar.google.com مراجعه کنید.
راه دیگر استفاده از نرم افزار PAGERANK-WEAVER می باشد. این نرم افزار به شما این قابلیت را می دهد که پیج رنک های رقیب هایتان را یک جا جمع بندی شده یا تحلیلی ببینید. به عنوان مثال شما یک کلمه کلیدی را در قسمت جستجوی این برنامه تایپ و کلیک می کنید.
کمی صبر می کنید، نرم افزار شروع به جستجو، تجزیه و تحلیل می کند. سپس به شما نتایجی را کارنامه وار می دهد. در آن ابتدا تعداد کل لینک های یافته شده و در ردیف های پایین تر تعداد تفکیکی آنها را بر حسب پیج رنک های مختلف نشان می دهد. مثلا می گوید 20 سایت با پیج رنک 6 به این کلمه یا سایت لینک داده اند.

خروجی سایت